Novinka v nabídce Manuální lymfodrenáž

13.02.2016 21:10

Lymfatický systém zajišťuje vyplavování a vylučování odpadních látek z těla a je také důležitou součástí imunitního systému.Jemná síť lymfatických kapilár začíná slepě v mezibuněčných prostorách a sbíhají se do větších cév,které vedou lymfu skrze mízní uzliny - filtry a pak  se mísí se žilní krví,odpadní látky tak putují do ledvin,kde jsou následně vyloučeny.

Pokud tento systém nefunguje správně,dochází k hromadění škodlivin ve tkáních,otokům,omezení obranyschopnosti.Pohyb lymfy v těle zajišťuje zejména pohyb kosterních svalů,správná funkce krevního oběhu a také správné dýchání - používání dýchacích svalů.

Manuální lymfodrenáž je speciální jemná technika,která umožňuje uvolnění lymfatických uzlin a následně postupně rozpohybuje lymfu od nejjemnějších kapilárek a umožní tak její postupné pročištění v uzlinách a vyloučení toxinů a odpadních látek z těla.

Lymfodrenáži vždy předchází uvolnění uzlin,aby mohla lymfa jimi procházet a být filrována a posléze doputovala až do krevního řečiště.

Lymfodrenáž je optimální provádět v několika sledech za sebou a také doplnit vhodným pitným a detoxikačním režimem a úpravou životního stylu.

Nadměrné zatížení lymfatického systému či jeho nedostatečná funkce se projevuje jednak otoky a sníženou obranyschopností organismu,dále pak únavou a sníženou schopností čelit stresu,kožními problémy,neschopností zhubnout,celulitidou a hromaděním tuku v podkoží.

Při výrazném zanesení a stagnaci lymfy může docházet i ke vzniku zatvrdlých a bolestivých ložisek ve svalech,může také docjít k chronikým zánětům postižených oblastí.

Častým projevem jsou také dýchací potíže bez zjevné příčiny a vznikání různých podkožních kapes,zejména na břiše,kde se hromadí.Hromadění odpadních látek ve svalech se pak velkou měrou podílí na jejich ztuhlosti,omezené hybnosti a nejrůznějších bolestivých stave,např. migrenozních bolestí hlavy či chronických zánětech vazivových tkání - tenisový loket,zánět karpálního tunelu.